Etro radzi jak podrasować białą koszulę cz. II



Kilka tygodni temu po publikacji pierwszej części poradnika z cyklu "Etro radzi jak podrasować białą koszulę" otrzymałem od was mnóstwo wiadomości z prośbą o więcej. Cieszę się, że tutorial przypadł wam do gustu. Dziś pora na jego kolejną odsłonę. W poprzednim odcinku Kean ETRO zapiekał koszulę z jagodami. Tym razem główny projektant domu mody ETRO pokaże wam jak przy pomocy piekarnika i 6 kilogramów gruboziarnistej soli kuchennej zamienić zwykłą białą koszulę w niepowtarzalną kreację. Jesteście gotowi? No to zaczynamy!

"Koszula zapiekana z solą"


Składniki: biała koszula, 6kg gruboziarnistej soli
Przygotowanie: Dno brytfanki pokryj dokładnie solą - 1.cm warstwa w zupełności wystarczy. Teraz pora na koszulę. Ułóż ją starannie na słonym dnie. Następnie przysyp ją dokładnie resztą soli. Zapiekaj w rozgrzanym do 180 stopni celcjusza piekarniku ok. 40 minut. Gotowe! Pamiętaj, żeby przed założeniem koszuli najpierw ją wystudzić.





No i jak wam się podoba?

fot. etro.com

7 komentarzy:

  1. Koszula wygląda ekstra, na początku bardziej podobała mi się ta umazana jagodami, ale ostatecznie wygrywa solona :] To już koniec przepisów:> ?
    Tornn

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdecydowanie jagodowa. Ta wygląda jak z pożaru(?)

    OdpowiedzUsuń
  3. @Anonimowy: Jeszcze nie, Etro przygotował jeszcze wersję dla kawoszy :)
    @Anonimowy: Trafne spostrzeżenie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. jagodowa o niebo lepsza. może wersje z innymi owocami :D ?

    OdpowiedzUsuń
  5. @SłomianyOgień: Dobry pomysł :) Pamiętam, że w komentarzach do pierwszej części, jeden z czytelników, bodajże Tom zaproponował buraki albo wiśnie. I myślę, że to też dobry pomysł.
    P.S
    Masz super opis profilu :) napisz do mnie proszę @ adres masz w dziale kontakt, mam dla Ciebie pewną propozycję :)

    OdpowiedzUsuń
  6. super pomysł ! świetny blog !!

    drawinggpin.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Obsługiwane przez usługę Blogger.